Cutia Sophiei, o provocare pentru Martin Lindstrom?

În termeni amiabili am putea simula reacția unui focus grup asupra Sophiei, primul umanoid al umanității gândindu- ne dacă acest robot ar putea folosi noțiunea de frumos exact ca și un om adevărat.
Dar Sophia nu percepe frumosul asemenea oamenilor deoarece noi, oamenii, nu avem o secvență limitată a alegerilor noastre precum ar putea avea un robot- instrument iar cum acesta nu este o ființă spațiul depozitării este o simplă cutie, de ce nu cu un branding sugerat de Martin Lindstrom, creatorul conceptelor de Brand Sense și Small Data.
Percepția frumosului din aceste puncte de vedere este pur utilitară, fiind îndreptățiți să cumpărăm un robot pentru soft managementul casei noastre, mașinii ori a micii fabrici- depozit ce o administrăm. Alegerile pot fi variate fie că este o cutie creată de M. Lindstrom ori de o companie anonimă Qart. Războiul imaginii asupra unui brand pleacă deasemenea din nevoia de divergență, noi concepte, noi vizionari, noi mesaje și discursuri de încurajare a acestui curent mai mult sau mai puțin utilitarian al fabricării umanoizilor.
Aș vota alegerea unui robot umanoid ca președinte? Sigur că da. Dacă acest robot ar face din imaginea urbei mele o operă de artă. Nu un robot- președinte comunism și nici unul capitalist, poate unul care arată doar statisticile economiei orașului, gradul de fericire al oamenilor și numărul copiilor născuți în maternitate de Sf. Nicolae.

Discuții libere

discuții libere