Diviziunea Punjubi- Phoenix

Trăind într- o societate observi comportamente de orice fel. Astfel urmează să vă prezint jurnaleități ale diviziunii punjubi- phoenix la care lucrez încă de pe când eram student al facultății de drept. Fiind un studiu în desfășurare vă recomand să aveți răbdare în a urmări argumentele date.

Acest oraș în care am rămas în ultimii unsprezece ani; este în permanentă schimbare culturală. Oamenii vin și pleacă dar puțini rămân și construiesc lucruri admirabile.
Cât și în alte orașe prin care am fost plecat am observat oameni săraci, bogați, foarte bogați și chiar foarte săraci.

Dintre toate deviațiile comportamentale am observat un anumit tipar ce pare o constantă în comportamentul grupurilor indiferent de numărul membrilor acestora. Plus tiparul catharsis cu care mă confrunt dintotdeauna atunci când îmi sunt plecate mințile prin hărțile eides ale personajelor mele. Catharsis- ul în propria- mi definire și nu în cea clasică este un complex al proastei ventilări a inimii corpului uman confundată deseori cu anxietatea sau frica de femeie atunci când îți pare inexplicabil de atrăgătoare. Cum construim grupuri țintă având ca drept model un astfel de complex? Mai întâi definim un grup ca mai apoi să îi urmărim evoluția sa social culturală.

În mare parte un grup este format și educat de un interes cultural și unul pecuniar, monetar.
În prima fază am să analizez grupurile formate din interese pecuniare.

Aceste grupuri nu au un lider constant; nu e o regulă liderul în acest tip de grup. Priviți exemplarul președinte capitalist al S.U.A.; toată lumea se întreabă în cor îngroziți, cine conduce America, cine conduce lumea, spre ce suntem conduși. Popoarele capitaliste neoliberale prin constituția lor au acest principiu al limitării ocupării unui scaun de conducere pentru un număr definit de ani.

Uneori ne putem da seama de durata de timp care va fi necesară pentru dezbinarea unui grup al cărui lider își asumă monopolul asupra intereselor grupului nedefinit asupra căruia dorește să- și reflecte interesele. Un alt atu pentru istoria contracandidaților mei din toate celelalte turniruri în care am intrat, deoarece majoritatea percepe mișcarea capitalistă ca un manifest de unire( Mare Adunare) dar cei din urmă, cei ce cumpără ceea ce chiar ei însăși produc au mereu o cu totul altă părere.

Relativizez spre crearea unui șablon de selecție a unui grup țintă cu anumite vulnerabilități. În cazul acesta vulnerabilitatea de a iubi din cauza situației tale sociale.
Argumentul afectiv al majorității vulnerabile ar putea fi următorul:
– Un grup dinamic cu lideri dinamici poate fi un grup cu un șablon de exercițiu al intereselor de lungă durată. Poate fi corect în zeci de ani, sute chiar să te supui aceluiași exercițiu evolutiv? Dar dacă consideri un atu să înveți a fi membru al unui oarecare grup chiar și al celui conceptualizat de mine atunci ai multe șanse să- ți transformi vulnerabilitatea într- un prieten de durată. Fii arhitectul propriului grup.

Grupurile de interes financiar urmăresc întodeauna profitul fiind total diferite de grupurile de interes cultural dar decuplajul acestora poate fi faptul că grupurile cu interese financiare, chiar nondeclarative( un fapt de știut despre existența pieței de mijloc, a contrabandiștilor) pot avea o perioadă de activitate mai mare decât grupurile culturale dacă ești un socialist corupt și avid după avuția altora. Ironia din final poate convinge și cel mai încăpățânat om din lume că timpul ar putea fi considerat o calificare doar pentru întemeierea acestor grupuri și mai puțin important pentru durata lor de manifestare. Fiecare scop cu mijloacele sale iar în cazul acesta spre mulțumirea mea doar o femeie ar putea schimba ceva pe această amplă traiectorie a emoțiilor și logicii sentimentelor de cuplare a grupurilor în funcție de atributul Timp.
Cuplarea și decuplarea unor grupuri de la un scop determinat este conjunctural legată de factorul de supraviețuire. Puțini vor abandona un scop sau stil de viață ce susține în plan amplu toate nevoile de zi cu zi: mâncare, apă, igienă, educația și sexul.

Pentru a face mai ușoară argumentarea propozițiilor pentru și împotriva efectelor de interes ale acestor grupuri le voi denumi astfel:
a. Amforă culturală
b. Amforă financiară ( yokos )

Apar o mulțime de diferențe dintre grupul cultural și grupul financiar deoarece primii sunt cei ce fac posibilă schimbarea constantelor altor grupuri secunde.

Sinergia acestor două grupuri pot aduce o valoare diferențiată unor alte mixuri de grupuri deoarece natura culturală este ceea ce lipsește unui grup financiar pentru a deveni un grup puternic.

Oamenii sunt mai fericiți uniți sub interese culturale cât și financiare.

Analizând cele două tipuri de grupuri am observat care este caracterul dominant al altor două amfore cu aceleași trăsături precum cele ale primelor două descrise. Aceste trăsături pot fi denumite și carateristici colective. Am ales ca studiu acest documentar al Generației în blugi vizată fiind mișcarea culturală a Cenaclului Flacăra.

Fiecare grup în parte are obiectivele sale din acest motiv am catalogat două tipuri de complexe- vulnerabilități ale amforelor culturale și financiare.

A. Punjubi Complex
B. Phoenix Complex

Punjubi complex ar fi o creștere a plus valorii colective în două etape:
– creșterea valorii cu efectul de eliminare a membrilor ce nu acceptă scopul și etica grupului, Ex. Nu- ți plac blugii, nu ești membru al Generației în blugi.
– acceptarea valorii și a identității prin manifeste de grup.
Ex. Îți place muzica folk deci ești folkist și membru al Generației folk.

Phoenix Complex ar fi o caracteristică a grupurilor foarte restrânse dar cu un mesaj puternic deoarece acceptă fără prea multe prejudecăți noi membri predominant din grupul cultural.

Aceste două tipuri de complexe stau la baza construcției grupurilor analizate fiind dominante uneori și în caracterizarea grupurilor competiționale cheie.
În cazul unui grup cu un număr de membri mare definirea interdisciplinară poate aduce beneficii zonale dar și beneficii izolate asemenea conceptului unor mici depozite de alimente folosite în viitoarele acțiuni umanitare.
În mare parte acest nivel de percepție este atribuit organizațiilor guvernamentale și mecanismelor sociale inter- regionale. Cum poate ajuta populația conceptul de depozit de alimente?

În mare parte un grup pentru a rezista își asumă un anumit tip de personalitate iar ca și regulă toate clasele de corespondenți sunt obligate să analizeze celelalte grupuri dar doar yokos pot avea forța necesară de a domina personalitatea altor grupuri și să aibe și de câștigat, aceasta fiind regula principală a jocului: îți analizezi adversarul și îi ataci poziția iar singurele întăriri în care te poți încrede ca un grup financiar demn de scopul tău sunt prietenii din grupul cultural.

Într- adevăr unii confundă întărirea unei poziții în zona de joc cu pierderea identității; aceste frici apar în acele grupuri culturale ce își asumă personalitatea financiară livrată cu întârziere.

Rareori se întâmplă fenomenul invers: grupurile financiare ( yokos ) să își asume personalitatea grupurilor culturale.
Vă puteți imagina un patrimoniu al unui grup financiar să se transforme într-un muzeu sau o trupă rock? Ex. Ghidul prezintă primul contract semnat de Walt Dysney pentru Dysney World.
Ce se întâmplă cu toți acei manageri de resurse umane cu ani de studii de specialitate în al lor istoric? Vor împărți pliante pentru concerte costumați fiind în Mikey Mouse, Pluto sau Duck Dogers? Vor începe cu toții să colecționeze obiecte de artă și vor da un șut în fund jocului de- a Cumpără- mă sunt bogat?
Pe bune, cred că acest lucru este imposibil chiar și pentru un grup cultural ce migrează către zona financiară.
Un grup al cărui interes se modifică în timp își va pierde un număr semnificativ de membri dar o dată cu asumarea noilor principii yokos absolvite și o dată cu înțelegerea relației Punjubi- Phoenix liderii grupului pot ocupa oricând o poziție de participant și nu doar de membri yokos.

Ei bine cele mai bune exemple vin din situații reale așa că sper să reușiți să găsiți noi variabile de lucru și să vă aducă beneficiile dorite.
Norocum Vostrum,

Discuții libere

discuții libere